Mudurnu Meslek Yüksekokulu, 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişen 7/d–2 maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu’nun 22.08.1997 tarihli 117 sayılı kararıyla kurulmuştur.

Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin %25’inin Bolu yöresinde ve % 50’sine yakın kısmının ise Bolu-Adapazarı-Sakarya üçgeninde yapılması nedeniyle kanatlı sektörüne katkı sağlamak amacıyla bu okulda ilk olarak Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Programı açılmıştır.

Mudurnulu hayırsever iş adamı Sayın Süreyya ASTARCI' nın yatırımlarıyla Mudurnu Meslek Yüksekokulu  modern bir okul haline gelmiştir. 2005 yılındaİşletme Yönetimi Programı, 2008 yılında Organik Tarım Programı, 2009 Yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği, Seracılık veMimari Restorasyon programları açılmıştır.

Mudurnu Meslek Yüksekokulu, T.C. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Senatosu’nun  05.04.2006 tarihli 2006/9–17 sayılı kararının YÖK tarafından 05.05.2006 tarihinde onaylanmasıyla Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu adını almıştır.

Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu’nun kampusu yaklaşık 11 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu’nun mevcut binası ve 224 kişilik öğrenci yurdu, programların eğitsel ve sosyal gereksinimlerini tam olarak karşılayabilecek biçimde inşa edilmiştir.

Yerimiz ve Ulaşım

Yüksekokulumuz yerleşkesi Bolu / Mudurnu merkeze bağlı Kaygana Mahallesi Bolu Mudurnu yolu üzerinde olup Mudurnu merkezine 1,5 km uzaklıktadır. Her 30 dakikada bir hareket eden halk otobüsleri hem Bolu il merkezine 45 dakikada, hemde Mudurnu ilçe merkezine ile 5 dakika içinde ulaşılabilmektedir.

Altyapı

· Laboratuarlar 3 Adet, Her Biri 82 m²

· Bilgisayar Laboratuarı 68 m²

· Çok Amaçlı Kullanım İçin Hazırlanmış Dil Laboratuarı ve Seminer Odası 82 m²

· Kütüphane 60 m²

· Her Biri 68 m² Olan 6 Derslik

· Yemekhane ve Kantin 600 m²

· Eğitim-Öğretimin Niteliğini Artıran Gereçler (Video, DVD, Televizyon, Kamera, Bilgisayar, Projeksiyon Sistemi... vb.)

· Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Programına Ait Araştırma Kümesi 600 m² Kapalı Alanlı

· 224 Kişilik Öğrenci Yurdu

· Organik Tarım programına Ait 240 M² Araştırma ve Uygulama Serası

Barınma İmkânları:

Öğrencilerimiz için kız ve erkek olmak üzere iki bloktan oluşan toplam 224 kişilik yurt binasında,

· 2–4 kişilik odalar

· Odalarda banyo ve tuvalet

· Sabah ve akşam yemeği

· Çalışma salonları bulunmaktadır.

Ayrıca yüksekokulun kampusu içinde yer alan pek çok spor faaliyetinin gerçekleştirilebileceği Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait,

· Kapalı spor salonu

· Açık spor tesisleri bulunmaktadır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu © 2017 Sayfa Başı